Massage

Massage: ontknopen van vastgezette spanning

Geest en lichaam zijn nauw verbonden. Wanneer er geestelijk ongemak is, zal dit vaak gepaard gaan met lichamelijk ongemak. Andersom komt ook voor, er is lichamelijke pijn wat een geestelijke oplossing blijkt te hebben. Een veelvoorkomend voorbeeld is stress, waarbij nek en schouders vaak vast gaan zitten. Ontwarren, en zelfs inzicht in de eigen situatie, kan door middel van een massage soms beter en sneller gaan dan via gesprekken.

Werkwijze

Wij geven momenteel alleen therapeutische stoelmassages. Hierbij wordt plaats genomen op een speciale stoel. De kleding wordt aangehouden. Tijdens de massage worden de knopen en punten in het lichaam gezocht waarin spanning wordt vastgehouden. Door aanraking, drukpunt- en polariteitsmassage wordt het lichaam uitgenodigd te ontspannen. Tijdens de massage kan warmte of een andere sensatie worden waargenomen.

Wanneer naar A-Ha?

Stoelmassage is vooral geschikt voor pijnlijke spieren in rug, nek, schouders en armen. Wanneer het 'erin is geschoten' kunnen wel snel verlichting bieden door (een) enkele korte behandeling(en).
Bij vermoedens dat de spanning een psychische oorzaak heeft, is A-Ha bij uitstek de plek om te zijn.