Therapie

Therapie: methode om verder te kunnen

Therapie is bedoeld bij vastlopen. Therapie is probleemgericht: er is iets wat niet functioneert, en wat tot nu toe niet zelf kan worden opgelost. Meestal komt dat door een gebrek aan inzicht en vaardigheden. Inzicht kan worden verkregen door zelfonderzoek, en vaardigheden door iets te leren en dat vervolgens te oefenen. Zo simpel kan het zijn.
Bij A-Ha doen we beide. De therapeut weet over het algemeen snel de weg te wijzen naar de kern van het probleem, zodat we geen tijd en geld hoeven te verdoen met de randverschijnselen. Als we weten wat er speelt, kunnen we er wat aan doen. Bovendien kunnen we dan bekijken of er behoefte is om het uit te spitten en op te lossen of om er mee te leren leven. De keus blijft aan de cliŽnt.

Therapeutisch uitgangspunt

Bij A-Ha gaan we er van uit dat een volwassen iemand zelf zijn problemen op kan lossen als de juiste krachten worden aangeboord. We geven daarom non-directieve therapie, wat inhoudt dat de therapeut niet zegt wat je moet doen maar door middel van vragen samen op zoek gaat naar het zelfherstellend vermogen van de cliŽnt. Wanneer een cliŽnt een destructief patroon vasthoudt, zullen suggesties worden gegeven.

Therapie waarvoor?

A-Ha biedt therapie bij algemene zaken als:
Depressie * angst * verwarring * onzekerheid * stress * piekeren * herhalende patronen
Tevens is er speciale aandacht voor problematiek op de volgende gebieden:
hechting * relatie * hsp * hoogbegaafdheid * trauma * ontwikkeling * ass * spiritualiteit